литургија


Почитувани, Македонската Православна Црковна Општина Св.Архангел Михаил и сите свети Ангели во Лондон, Вас, вашето семејство и пријатели Ве поканува да го прославиме заеднички најголемиот Христијански празник Воскресението Христово Велигден. Богослужбите за време на Велигденските празници ќе бидат Богослужени и оваа година во храмот St. Barnabas Chapel, Manette Street, Soho. […]

Велигден 2016


Почитувани, Следната света Божествена литургија ќе се богослужи на 17.04.2016 со почеток во 10:30 во храмот St. Barnabas Chapel, Manette Street W1 4AP, Soho. Најблиска метро станица e Tottenham Court Road. Имено, црковниот одбор би сакал да Ве извести дека свештеникот ке престојува во Лондон 3 дена (сабота, недела и […]

Литургија на 17.04.2016 во 10:30


Почитувани, Следната света Божествена литургија ќе се богослужи на 03.04.2016 со почеток во 10:30 часот во храмот St. Barnabas Chapel, Manette Street W1  4AP, Soho. Најблиска метро станица Tottenham Court Road. Со почит, ЦУО при ЦО Св. Архангел Михаил и сите ангели Лондон

Литургија на 03.04.2016 во 10:30Почитувани. По повод поклади, Прочка празникот на покајанието и простувањето ќе биде Богослужена света литургија на 13.03.2016 со почеток во 10:30 во Храмот посветен на свети Варнава во Сохо. Ве покануваме и оваа година на заедничка Литургија каде што сите ќе побараме прошка од Бога и еден од друг измирени во […]

Литургија за Прочка 13.03.2016


Почитувани, Следната света Божествена литургија ќе се богослужи на 07.02.16 со почеток во 10:30 во храмот St Barnabas Chapel, Manette Street W1D 4 AP , Soho.Најблиска метро станица Tottenham Court Road. По литургијата ќе биде благословена трпеза на љубовта а потоа во истите простории ќе се одржи годишното изборно собрание […]

Литургија и годишно собрание на Црковниот одбор


Почитувани, Следната  света Божествена литургија ќе се богослужи на 24.01.16 со почеток во 10:30 во храмот St Barnabas Chapel, Manette Street W1D 4 AP, Soho.Најблиска метро станица: Tottenham Court Road. Веднаш по завршувањето на литургијата ќе се прави општ Водосвет. Секој присутен ќе има можност да понесе дома осветена вода за здравје. Со […]

Литургија 24.01.2016Почитувани,   По повод празникот Св. првомаченик и архиѓакон Стефан на 9.01.16 со почеток во 10:30 ч во храмот St Catherine’s Church, 44 Beach Road, Littlehampton BN17 5 JH ќе се богослужи Света  божествена литургија. Со почит, Црковниот Одбор при Св.Архангел михаил и сите Ангели Лондон

Литургија Littlehampton 09.01.2016


Почитувани , По повод големиот христијански празник Рождество на Господ Исус Христос ( Божиќ ) ќе се богослужи света Божествена литургија на 7.01.16 со почеток во 10:30 во храмот St Barnabas Chapel, Manette Street W1D 4 AP, Soho. Најблиска метро станица  Tottenham Court Road.   По завршување на литиргијата ќе се […]

Божиќна Литургија 2016


Почитувани, Следната Божествена литургија ќе се Богослужи на 20.12.2015 со почеток во 10:30 часот во храмот St Barnabas Chapel, Manette Street, Soho. Најблиска метро станица е Tottenham Court Road. Со почит, ЦУО, Св. Архангел Михаил и сите Свети Ангели Лондон

Литургија 20.12.2015