Соопштенија


Погледнете ги нашите досегашни соопштенија:

Fwd: Божествена литургија недела на 07.01.2018 со почеток во 10.30 - Postcard       Македонска православна црква во Лондон     Почитувани По повод големиот христијански празник рождество христво Божиќ наредната света Божествена литургија ќе се богослужи во недела на 07.01.2018 со почеток во 10.30 во храмот St. Barnabas Chapel, 1 Greek Street W1  4AP, Soho. Најблиска метро станица Tottenham Court Road. Со почит,Секретар – Македонска православна црква во Лондон“Свети […]
Наредната света Божествена литургија недела на 17.12.2017 во 10.30 - Air Mail       Македонска православна црква во Лондон “Свети Архангел Михаил и сите Ангели“ Почитувани Наредната света Божествена литургија ќе се богослужи во недела на 17.12.2017 со почеток во 10.30 во храмот St. Barnabas Chapel, 1 Greek Street W1  4AP, Soho. Најблиска метро станица Tottenham Court Road. Со почит, Секретар – Македонска православна црква во Лондон “Свети Архангел […]
Fwd: Божествена литургија во недела 03.12.2017 во 11:00 - Air Mail       Македонска православна црква во Лондон“Свети Архангел Михаил и сите Ангели” Почитувани Наредната света Божествена литургија ќе се богослужи во недела 03.12.2017 во 11:00 во храмот St. Barnabas Chapel, 1 Greek Street W1  4AP, Soho. Најблиска метро станица Tottenham Court Road. Со почит, Секретар – Македонска православна црква во Лондон “Свети Архангел Михаил и сите Ангели“ __________________________ […]
Fwd: Божествена литургија во недела 03.12.2017 во 11:00 - Air Mail       Македонска православна црква во Лондон“Свети Архангел Михаил и сите Ангели” Почитувани Наредната света Божествена литургија ќе се богослужи во недела 03.12.2017 во 11:00 во храмот St. Barnabas Chapel, 1 Greek Street W1  4AP, Soho. Најблиска метро станица Tottenham Court Road. Со почит, Секретар – Македонска православна црква во Лондон “Свети Архангел Михаил и сите Ангели“ __________________________ […]
Божествена литургија во недела 03.12.2017 во 10:30 - Air Mail       Македонска православна црква во Лондон“Свети Архангел Михаил и сите Ангели” Почитувани Наредната света Божествена литургија ќе се богослужи во недела 03.12.2017 во 11:00 во храмот St. Barnabas Chapel, 1 Greek Street W1  4AP, Soho. Најблиска метро станица Tottenham Court Road. Со почит, Секретар – Македонска православна црква во Лондон “Свети Архангел Михаил и сите Ангели“ __________________________ […]
Распоред на Богослуженија - Распоред на Богослуженија при МПЦО Св Архангел Михаил и сите свети Ангели. 3-12-17 во 11:00 часот Литургија – Храм на св Варнава, Сохо, Лондон 9-12-17 во 10:30 часот Литургија – Храм на Св Катерина Синајска, Литлхамптон 17-12-17 во 10:30 часот Литургија – Храм на Св Варнава, Сохо, Лондон 07-01-18 во 10:30 часот Св Божиќна Литургија […]
Божествена литургија во недела 19.11.2017 во 11:00, вторник 21.11.2017 во 10:30 - Почитувани   Наредната света Божествена литургија ќе се богослужи во недела на 19.11.2017 со почеток во 11:00 а потоа во вторник 21.11.2017 во 10:30 во храмот St. Barnabas Chapel, 1 Greek Street W1  4AP, Soho. Најблиска метро станица Tottenham Court Road. Со почит, Секретар – Македонска православна црква во Лондон “Свети Архангел Михаил и сите Ангели“ __________________________ Macedonian […]
Ивестување за следната литургија Недела 24.09.2017 во 10:30 - Почитувани Наредната света Божествена литургија ќе се богослужи во недела на 24.09.2017 со почеток во 10.30 во храмот St. Barnabas Chapel, 1 Greek Street W1  4AP, Soho. Најблиска метро станица Tottenham Court Road. Со почит,  ЦУО при Ц.О. Св Архангел Мигаил и сите свети ангели Лондон
Hедела 10/09/17 – Божествена Литургија и молебен кон Св Фануриј - Почитувани Во недела на 10/09/17 ќе биде  бигослужеана света Божествена Литургија и молебен кон Св Фануриј заштитникот на учениците за успешен старт на учебната година на најмладите. Најблиска метро станица Tottenham Court Road. Со почит,  ЦУО при Ц.О. Св Архангел Мигаил и сите свети ангели Лондон
Ивестување за следната литургија Недела 28 август 2017 во 10:30 - Почитувани Наредната света Божествена литургија ќе се богослужи во недела на 27.08.2017 со почеток во 10.30 во храмот St. Barnabas Chapel, 1 Greek Street W1 4AP, Soho. Најблиска метро станица Tottenham Court Road. Со почит, ЦУО при Ц.О. Св Архангел Михаил и сите свети ангели Лондон