Литургии


Распоред на Богослужби

Сите Богослужби се одржуваат во Лондон во храмот St. Barnabas Chapel, Manette Street, Soho, London, W1 4AP.

* Освен оние каде што е означено „(Лителхамптон)“ кои се одржуваат Лителхамптон во храмот St. Catherine of Alexandria, 44 Beach Road, Littlehampton, West Sussex BN17 5JH.

Датум Време Богослужба
23.10.2016 10:30
06.11.2016 10:30 ден по Задушница-Митровденска
20.11.2016 10:30 Собор на св. архангел Михаил
21.11.2015 10:30 Собор на св. архангел Михаил
04.12.2016 10:30 Воведение на Пресвета Богородица -Пречиста
18.12.2016 10:30 ден пред Св. Николај Мирликиски Чудотворец
07.01.2016 10:30 Рождество на Господ Исус Христос -БОЖИЌ

 

 

Минати Богослужби

Датум Време Богослужба
02.10.2016 10:30 Собор на сите македонски светители
20.09.2016 19:30 Вечерна литургуја со почеток во 19.30ч- по повод празникот Рождество на Пресвета Богородица – Мала Богородица
24.07.2016 10:30 Литургија
02.07.2016 10:30 Литургија (Лителхамптон)
19.06.2016 10:30 Литургија – Духови
05.06.2016 10:30 Литургија
22.05.2015 10:30 Литургија
02.05.2016 10:30 Втор ден Велигден (Лителхамптон)
01.05.2016 10:30 Второ Воскресение
30.04.2016 22:30 Воскресение