Почитувани, По повод празникот Св. Николај Мирликиски Чудотворец во недела на 18.12.2016 со почеток во 10.30ч ќе се Богослужи света Божествена литургија во храмот St. Barnabas Chapel, Manette Street, Soho. Најблиска метро станица Tottenham Court Road. Со почит, ЦУО при Ц.О Св. Архангел Михаил и сите свети ангели Лондон

Известување за следната литургија на 18.12.2016


Почитувани, Со особена чест и задоволство би сакале да Ве известиме дека во недела на 11.12.2016 со почеток во 10.30 во храмот St. Barnabas Chapel, Manette Street W1 4AP, Soho ќе се Богослужи света архиерејска литургија на која ќе чиноначалсвува неговото Високоправосвештенство Метрополит Европски г.Пимен со сослужение на нашиот парохиски свештеник […]

Известување за следната литургија на 11.12.2016


Почитувани, Со особена чест и задоволство би сакале да Ве известиме дека во недела на 11.12.2016 со почеток во 10.30 во храмот St. Barnabas Chapel, Manette Street W1 4AP, Soho ќе се Богослужи света архиерејска литургија на која ќе чиноначалсвува неговото Високоправосвештенство Метрополит Европски г.Пимен со сослужение на нашиот парохиски свештеник […]

Известување за следната литургија на 11.12.2016Почитувани, По повод празникот Воведение на Пресвета Богородица-Пречиста следната Божествена литургија ќе се Богослужи на 04.12.2016 со почеток во 10.30ч во храмот St. Barnabas Chapel, Manette Street, Soho. Најблиска метро станица Tottenham Court Road. Со почит, Ц.У.О Св. Архангел Михаил и сите свети Ангели Лондон

Известување за следната литургија на 04.12.2016


Почитувани, Со особена чест и задоволство Ве покануваме заедно и свечено да го одбележиме Патрониот празник на нашата црковна општина „Свети Архангел Михаил и сите свети Aнгели“. По тој повод во Недела, на 20.11.16 со почеток во 10:30 часот во храмот St Barnabas Chapel, Mannette Street, Soho W1 ќе се […]

Патронат 20.11.16 литургија во 10:30 часот


Почитувани, По повод празникот Св.Димитриј Солунски–Митровден на 06.11.2016 во 10.30 ке се Богослужи Света Божествена литургија во храмот St Barnabas Chapel, Manette Street, Soho. Најблиска метро станица Tottenham Court Road. Со почит, ЦУО при Ц.О Св Архангел Михаил и сите свети ангели Лондон

Литургија 06 11 2016Почитувани, Следната света Божествена литургија ќе се богослужи на 23.10.2016 со почеток во 10.30 во храмот St. Barnabas Chapel, Manette Street W1 4AP, Soho. Најблиска метро станица Tottenham Court Road. Со почит, ЦУО при Ц.О Св Архангел Мигаил и сите свети ангели Лондон

Литургија 23.10.2016


Почитувани, По повод празникот Рождество на Пресвета Богородица – Мала Богородица ќе се Богослужи празнична Вечерна  Боголсужба на 20.09.2016 со почеток во 19.30ч [вечерна] во храмот St. Barnabas Chapel, Manette Street W1D 4AP Soho. Најблиска метро станица Tottenham Court Road. Со почит, Ц.У.О при Ц.О Св. Архангел Михаил и сите свети […]

Литургија 20.09.2016


Почитувани, По повод празникот Успение на Пресвета Богородица ќе се Богослижи Света Божествена Литургија на 28.08.2016 со почеток во 10.30ч во храмот St. Barnabas Chapel, Manette Street W1D 4AP Soho. Најблиска метро станица Tottenham Court Road. По завршувањето на литургијата ќе биде богословена трпеза на љубовта. Ве покануваме Вас и Вашите […]

Литургија 28.08.2016Почитувани, Следната света Божествена литургија ќе се богослужи на 24.07.2016 со почеток во 10:30 во храмот St. Barnabas Chapel, Manette Street W1  4AP, Soho. Најблиска метро станица Tottenham Court Road. Со почит, ЦУО при Ц.О Св Архангел Мигаил и сите ангели Лондон

Литургија 24.07.2016