Почитувани, Следната света Божествена литургија ќе се богослужи на 24.07.2016 со почеток во 10:30 во храмот St. Barnabas Chapel, Manette Street W1  4AP, Soho. Најблиска метро станица Tottenham Court Road. Со почит, ЦУО при Ц.О Св Архангел Мигаил и сите ангели Лондон

Литургија 24.07.2016


Почитувани, Следната света Божествена литургија ќе се богослужи на 02.07.2016 (сабота) со почеток во 10.30 во храмот St. Caterine Church, 44 Beach Road, Littlehampton BN17 5JH Веднаш по завршувањето на литургијата ќе биде благословена трпеза на љубовта во хотелот „The Nelson” 61 Pier Road, Littlehampton BN17 5LP Во недела на 03.07.2016 […]

Литургија 02.07.2016 и 03.07.2016


Почитувани, На наша општа жалост Ве известуваме дека од технички причини во храмот Св. Варнава нема да сме во можност да се одржи света Божествена литургија на 19.06.2016. За сите итни потреби Ве молиме да се обратите за совет со емаил на fatherviktor@yahoo.co.uk или на тел. 07747 061 391 Следната […]

Откажана литургија на 19.06.2016Почитувани, Следната света Божествена литургија ќе се богослужи на 05.06.2016 со почеток во 10.30 во храмот St. Barnabas Chapel, Manette Street W1  4AP, Soho. Најблиска метро станица Tottenham Court Road. Со почит, ЦУО при Ц.О Св Архангел Мигаил и сите ангели Лондон

Литургија 05.06.2016


Почитувани, Следната света Божествена литургија ќе се богослужи на 22.05.2016 со почеток во 10:30 во храмот St. Barnabas Chapel, Manette Street W1  4AP, Soho. Најблиска метро станица Tottenham Court Road. Со почит, ЦУО при Ц.О Св Архангел Мигаил и сите ангели Лондон

Литургија 22.05.2016 во 10:30


Почитувани, Македонската Православна Црковна Општина Св.Архангел Михаил и сите свети Ангели во Лондон, Вас, вашето семејство и пријатели Ве поканува да го прославиме заеднички најголемиот Христијански празник Воскресението Христово Велигден. Богослужбите за време на Велигденските празници ќе бидат Богослужени и оваа година во храмот St. Barnabas Chapel, Manette Street, Soho. […]

Велигден 2016Почитувани, Следната света Божествена литургија ќе се богослужи на 17.04.2016 со почеток во 10:30 во храмот St. Barnabas Chapel, Manette Street W1 4AP, Soho. Најблиска метро станица e Tottenham Court Road. Имено, црковниот одбор би сакал да Ве извести дека свештеникот ке престојува во Лондон 3 дена (сабота, недела и […]

Литургија на 17.04.2016 во 10:30


Почитувани, Следната света Божествена литургија ќе се богослужи на 03.04.2016 со почеток во 10:30 часот во храмот St. Barnabas Chapel, Manette Street W1  4AP, Soho. Најблиска метро станица Tottenham Court Road. Со почит, ЦУО при ЦО Св. Архангел Михаил и сите ангели Лондон

Литургија на 03.04.2016 во 10:30


Почитувани. По повод поклади, Прочка празникот на покајанието и простувањето ќе биде Богослужена света литургија на 13.03.2016 со почеток во 10:30 во Храмот посветен на свети Варнава во Сохо. Ве покануваме и оваа година на заедничка Литургија каде што сите ќе побараме прошка од Бога и еден од друг измирени во […]

Литургија за Прочка 13.03.2016Почитувани, Следната света Божествена литургија ќе се богослужи на 07.02.16 со почеток во 10:30 во храмот St Barnabas Chapel, Manette Street W1D 4 AP , Soho.Најблиска метро станица Tottenham Court Road. По литургијата ќе биде благословена трпеза на љубовта а потоа во истите простории ќе се одржи годишното изборно собрание […]

Литургија и годишно собрание на Црковниот одбор