црква


Почитувани сограѓани, почитувани Македонци и верни чеда на македонската православна црква Со благослов на надлежниот Митрополит на Европската Епархија г.Пимен ние црковниот одбор на МОЦО Св. Архангел Михаил од Лондон, свикуваме вонредно изборно собрание на нашата црковна општина со единствена точка на дневен ред: Избор на нов Црковен управен одбор […]

Известување за вонредно изборно собрание


Почитувани, По повод 6 Недела по Велигден – Недела на Самарјанката  ќе се богослужи света Божествена литургија на 21.05.2017 со почеток во 10.30 во храмот St. Barnabas Chapel, Manette Street W1  4AP, Soho. Најблиска метро станица Tottenham Court Road. Со почит,  ЦУО при Ц.О Св Архангел Мигаил и сите свети ангели […]

Известување за следната литургија на 21.05.2017


Почитувани, По повод празникот Св.вмч. Георгиј Победоносец- Ѓурѓовден   ќе се богослужи света Божествена литургија на 07.05.2017 со почеток во 10.30 во храмот St. Barnabas Chapel, Manette Street W1  4AP, Soho. Најблиска метро станица Tottenham Court Road. Со почит,  ЦУО при Ц.О Св Архангел Мигаил и сите свети ангели Лондон

Известување за следната литургија на 07.05.2017Почитувани, Македонската Православна Црковна Општина Св.Архангел Михаил и сите Свети Ангели во Лондон, Вас, вашето семејство и пријатели Ве поканува да го прославиме заеднички најголемиот Христијански празник Воскресение Христово Велигден. Богослужбите за време на Велигденските празници ќе бидат Богослужени и оваа година во храмот St. Barnabas Chapel, Manette Street, Soho. […]

Известување за Восресение Христово-Велигден на 15.04.2017 и 16.04.2017


Почитувани, Следната света Божествена литургија ќе се богослужи на 02.04.2017 со почеток во 10.30 во храмот St. Barnabas Chapel, Manette Street W1  4AP, Soho. Најблиска метро станица Tottenham Court Road. Со почит,  ЦУО при Ц.О Св Архангел Мигаил и сите свети ангели Лондон

Известување за следната литургија на 02.04.2017


Почитувани, Следната света Божествена литургија ќе се богослужи на 19.03.2017 со почеток во 10.30 во храмот St. Barnabas Chapel, Manette Street W1  4AP, Soho. Најблиска метро станица Tottenham Court Road. Со почит,  ЦУО при Ц.О Св Архангел Мигаил и сите свети ангели Лондон

Известување за следната литургија на 19.03.2017Почитувани, Следната света Божествена литургија ќе се богослужи на 05.03.2017 со почеток во 10.30 во храмот St. Barnabas Chapel, Manette Street W1  4AP, Soho. Најблиска метро станица Tottenham Court Road. Со почит,  ЦУО при Ц.О Св Архангел Мигаил и сите свети ангели Лондон

Известување за следната литургија на 05.03.2017


Почитувани, Следната Божествена литургија ќе се Богослужи на 26.02.17 со почеток во 10:30 часот во храмот St Barnabas Chapel, Manette Street Soho. Најблиска метро станица е Tottenham Court Road. По завршување на литургијата ќе биде благословена трпеза на љубовта, а потоа во истите простории ќе се одржи редовно годишно собрание. […]

Известување за Годишно Собрание


Почитувани, Следната света Божествена литургија ќе се богослужи на 12.02.2017 со почеток во 10.30 во храмот St. Barnabas Chapel, Manette Street W1  4AP, Soho. Најблиска метро станица Tottenham Court Road. Со почит,  ЦУО при Ц.О Св Архангел Мигаил и сите свети ангели Лондон

Известување за следната литургија 12.02.17Почитувани , По повод големиот христијански празник Рождество на Господ Исус Христос ( Божик ) ке се богослужи света Божествена литургија на 7.01.17 со почеток во 10:30 во храмот St Barnabas Chapel, Manette Street W1D 4 AP , Soho.Најблиска метро станица  Tottenham Court Road.  По завршување на литиргијата ке се благослови трпеза на љубовта во […]

Известување за следната литургија на 7.01.2017