Патронат 20.11.16 литургија во 10:30 часот


Почитувани,

Со особена чест и задоволство Ве покануваме заедно и свечено да
го одбележиме Патрониот празник на нашата црковна општина „Свети
Архангел Михаил и сите свети Aнгели“.

По тој повод во Недела, на 20.11.16 со почеток во 10:30 часот во храмот
St Barnabas Chapel, Mannette Street, Soho W1 ќе се Богослужи света
Божествена литургија. По завршувањето на литургијата во просториите на
храмот ќе биде благословена трпеза на љубовта и ќе биде избран кум за
наредната година.

Во Понеделник на 21.11.16 ке биде Богослужена света Божествена литургија
со почеток 10:30. По завршувањето на литургијата во просториите на
храмот ќе биде благословена трпеза на љубовта.

Со почит,

ЦУО при
Ц.О Св Архангел Михаил и сите свети ангели
Лондон

Leave a comment